מכיוון שמר א-שארעאבי תהה לגביי אותן הגדרות גם כן, אנא עיין בקרוב בתשובתי לו לגביי 20 מאוזן ו-12 מאונך. לגביי 19 מאונך - אפשר לוותר ואפשר להשאיר כמות שהוא.
אל תקחי ללב - ביקורת בונה כך אני מקווה - נסים א-שארעאבי14 מאי 2020, 05:04
ראשית קל מדי . שנית - במידה אינה מילת תנאי בעברית צחה . השיער סומר ולא הראש. 4 נך צ"ל ר"ת . כהן משרת בקודש ולר רב או רבן. ממגורה ולא כמופיע . גולדנברג - איני יודע מניין שאוב הרומן ונכנס לכאן . אני ממעריצייך הנלהבים - אנא שלא יהפך לרועץ ומיועץ לרוצץ .
ביקורת בונה היא דבר מעולה, אני מקווה שגם תשובתי לך תתקבל ככזו :) כמה נפלא שפתרון תשבצים מגדיל את אוצר המילים שלנו ומפגיש אותנו עם מילים שלא שמענו או פגשנו עד היום. כל מילה שאינני מכירה, גם אם הגעתי לפתרון ההגדרה בדרך אחרת, מביאה אותי לחפש פירושים והבהרות במילונים שונים. לפחות אצלי...
א. אכן, מסכימה, קל למדי.
ב. לפי האקדמיה ללשון העברית - השימוש הנכון במידה כמילת תנאי הוא - "במידה ש" ולא "במידה ו", האחרונה היא שימוש נפוץ ושגוי - יתוקן.
ג. כפי שצויין בהגדרה "כיסוי ראשו" - השיער מכסה את הראש אצל רובנו....אולי הייתי צריכה להוסיף שלא יקרה אצל קירחים?
ד. מכ"מ משומשת בשפה העברית כמות שהיא, למרות שהיא קיצור. השימוש בה בתשבץ בין אם הגיון או לאו ללא התוספת (ר"ת) מקובל לגמריי, בדיוק כמו השימוש במילים אחרות לשם הוספת אות בודדת במילת הפיתרון, למשל: "ראה - ר'"(דווקא את השימוש האחרון אינני מחבבת, אבל מקבלת כשמופיע בתשבצים של אחרים). דוגמאות נוספות לקיצורים השגורים בפינו ונפוצים בתשבצים: מ"מ, מ"כ, נ"נ, נ"ט, רס"נ, סא"ל, עו"ש, רו"ח, אני מקווה שאינני צריכה לבאר לך אותן, אם תצטרך עזרה אני כאן :)
ה. "משרתים בקודש" הם גם - רבנים, בלניות שוחטים, ועובדים נוספים בתחום שירותי הדת, באמת אינך מכיר את המושג? היכנס לאתר ממשלת ישראל וסקור את הנאמר לגביהם.
ו. לפי "חגי ב' פסוק י"ט": "העוד הזרע במגורה ועד הגפן והתאנה...." מגורה - 1. אסם, מטמורה, מחסן לשמירת תבואה או פרות. 2. מאגר, מקום ריכוז למים. 3. השחלה בצמח היא בת מגורה אחת או מספר מגורות. 4. פנים הקליפה שהפרי מונח בה. 5. מדור, תא. 6. מעון, מקום לגור בו.
לגבי השימושים - גירוי פצע, גירוי מיני, מבינה אני שאינני צריכה לפרש...
ז. גולדנברג - מכיוון שבכדורגל עסקינן, "הגול שהבקיע" - רומן דן הוא כדורגלן עבר שכיום הוא עוזר מאמן בקבוצת הפועל תל אביב.
ח. מודה לך ושמחה לשמוע :) מבטיחה לך שגם אני פותחת GOOGLE ומחפשת ביאורים לפתרון התשבצים שלך. אשרי האדם שמסוגל לפתור כל תשבץ ללא חיפוש במילון. אנחנו תמיד לומדים, ותודות לאקדמיה ללשון העברית נוספות עוד מילים חדשות. אני מבינה את הרצון להימנע מחיפוש באינטרנט, הרבה יותר נחמד, קל ופשוט למצוא את המילה במוחנו, אבל אז זה יהיה קצת קל מידי, הלא כן? :) שיהיה לך המשך יום פורה ומעולה, מלא חיוכים.
מורי היו משעשעים אותנו באופן זה ואני הכבדתי את לבי ולא בכדי . דומני שלרוב אין צורך להיעזר " באמצעים חיצוניים " כדי לפותרם - אלא לעיין במקראות עליהם הם מבוססים . תורתו אומנותנו - הספרים ספרינו ואין עליהם בעולם . תחזקנה ידי העוסקים בפתרונים . דיינו בכך .
תגובות
לגביי 19 מאונך - אפשר לוותר ואפשר להשאיר כמות שהוא.
הוסף תגובה לתגובה
שנית - במידה אינה מילת תנאי בעברית צחה .
השיער סומר ולא הראש.
4 נך צ"ל ר"ת .
כהן משרת בקודש ולר רב או רבן.
ממגורה ולא כמופיע .
גולדנברג - איני יודע מניין שאוב הרומן ונכנס לכאן .
אני ממעריצייך הנלהבים - אנא שלא יהפך לרועץ ומיועץ לרוצץ .
כמה נפלא שפתרון תשבצים מגדיל את אוצר המילים שלנו ומפגיש אותנו עם מילים שלא שמענו או פגשנו עד היום. כל מילה שאינני מכירה, גם אם הגעתי לפתרון ההגדרה בדרך אחרת, מביאה אותי לחפש פירושים והבהרות במילונים שונים. לפחות אצלי...
א. אכן, מסכימה, קל למדי.
ב. לפי האקדמיה ללשון העברית - השימוש הנכון במידה כמילת תנאי הוא - "במידה ש" ולא "במידה ו", האחרונה היא שימוש נפוץ ושגוי - יתוקן.
ג. כפי שצויין בהגדרה "כיסוי ראשו" - השיער מכסה את הראש אצל רובנו....אולי הייתי צריכה להוסיף שלא יקרה אצל קירחים?
ד. מכ"מ משומשת בשפה העברית כמות שהיא, למרות שהיא קיצור. השימוש בה בתשבץ בין אם הגיון או לאו ללא התוספת (ר"ת) מקובל לגמריי, בדיוק כמו השימוש במילים אחרות לשם הוספת אות בודדת במילת הפיתרון, למשל: "ראה - ר'"(דווקא את השימוש האחרון אינני מחבבת, אבל מקבלת כשמופיע בתשבצים של אחרים).
דוגמאות נוספות לקיצורים השגורים בפינו ונפוצים בתשבצים: מ"מ, מ"כ, נ"נ, נ"ט, רס"נ, סא"ל, עו"ש, רו"ח, אני מקווה שאינני צריכה לבאר לך אותן, אם תצטרך עזרה אני כאן :)
ה. "משרתים בקודש" הם גם - רבנים, בלניות שוחטים, ועובדים נוספים בתחום שירותי הדת, באמת אינך מכיר את המושג? היכנס לאתר ממשלת ישראל וסקור את הנאמר לגביהם.
ו. לפי "חגי ב' פסוק י"ט": "העוד הזרע במגורה ועד הגפן והתאנה...."
מגורה - 1. אסם, מטמורה, מחסן לשמירת תבואה או פרות. 2. מאגר, מקום ריכוז למים. 3. השחלה בצמח היא בת מגורה אחת או מספר מגורות. 4. פנים הקליפה שהפרי מונח בה. 5. מדור, תא. 6. מעון, מקום לגור בו.
לגבי השימושים - גירוי פצע, גירוי מיני, מבינה אני שאינני צריכה לפרש...
ז. גולדנברג - מכיוון שבכדורגל עסקינן, "הגול שהבקיע" - רומן דן הוא כדורגלן עבר שכיום הוא עוזר מאמן בקבוצת הפועל תל אביב.
ח. מודה לך ושמחה לשמוע :) מבטיחה לך שגם אני פותחת GOOGLE ומחפשת ביאורים לפתרון התשבצים שלך. אשרי האדם שמסוגל לפתור כל תשבץ ללא חיפוש במילון. אנחנו תמיד לומדים, ותודות לאקדמיה ללשון העברית נוספות עוד מילים חדשות.
אני מבינה את הרצון להימנע מחיפוש באינטרנט, הרבה יותר נחמד, קל ופשוט למצוא את המילה במוחנו, אבל אז זה יהיה קצת קל מידי, הלא כן? :)
שיהיה לך המשך יום פורה ומעולה, מלא חיוכים.
כיסוי ראשי סמר .
קנאת סופרים תרבה חוכמה ידידתי .
ערכך ( בפרשתנו ) עולה בעיני מיום ליום אביע אומר .
דומני שלרוב אין צורך להיעזר " באמצעים חיצוניים " כדי לפותרם - אלא לעיין במקראות עליהם הם מבוססים .
תורתו אומנותנו - הספרים ספרינו ואין עליהם בעולם .
תחזקנה ידי העוסקים בפתרונים .
דיינו בכך .
בורכת בפתיחות ויכולת הבנה :) תהיתי אם בכלל תקרא את תשובתי והופתעתי לטובה, קרנך עלה בעיניי גם כן!
רבי אלופי ומיודעי .
ואני מה אעשה לך כי מדתי ממך הרבה הרבה יותר .
היפה והנאווה בנשים .
צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיותייך במשכנות הרועים (שה"ש ) .
הוסף תגובה חדשה לתשבץ